Επικοινωνία

Αθήνα
Γραβιάς 23
Αιγάλεω, 12243

Τ. 700 700 7077
E. info@softcomm.gr

Θεσσαλονίκη
Στρ. Καλλιδοπούλου 6Β
Φάληρο, 54642

Τ. 700 700 7077
E. info@softcomm.gr

Άργος
28ης Οκτωβρίου 22
Αργολίδα, 21232

Τ. 27510 69010
E. info@softcomm.gr

Τα γεγονότα της συνεχής αυξανόμενης τάσης χρήσης Internet από κινητά και tablets καθώς και η συνεχής αύξηση των χρηστών ανάλογων συσκευών είναι αναμφισβήτητα. Λόγω του περιορισμένου χώρου στις οθόνες όλων των mobile συσκευών, πολλές εταιρίες ξεκίνησαν να κατασκευάζουν διαφορετικές ιστοσελίδες για κάθε τέτοια συσκευή. Λύση η οποία σαφώς δεν είναι εφικτό να καλύψει όλες τις συσκευές που συνέχεια παρουσιάζονται, αλλά ταυτόχρονα απαιτεί και την πολλαπλή συντήρηση σε όλες αυτές τις ιστοσελίδες. Σε αυτό το θέμα έρχεται να απαντήσει δυναμικά το ‘Responsive Web Design’.

Με τον όρο ‘Responsive Web Design’ εννοούμε την κατασκευή ιστοσελίδων βασισμένη στη μέθοδο ‘που ανταποκρίνεται’. Πρόκειται για κατασκευή ιστοσελίδων που είναι σχεδιασμένες να ανταποκρίνονται σε κάθε διαφορετική οθόνη browser, παρουσιάζοντας πάντα μία όμορφη εικόνα. Επομένως κατασκευάζοντας μία ιστοσελίδα ‘Responsive’ το οπτικό αποτέλεσμα που θα πάρουμε θα είναι το ίδιο ανεξάρτητα αν την επισκεπτόμαστε από deskop, laptop, tablet ή mobile και ανεξάρτητα από τον browser που χρησιμοποιούμε είτε πρόκειται για Internet Explorer, Edge, Mozilla, Chrome, Opera, Safari.

Σαφέστατα και κατά την κατασκευή μίας Responsive ιστοσελίδας προστίθενται ανάλογες λειτουργίες οι οποίες κάνουν πολύ πιο εύκολη την περιήγηση και χρήση της από όλες τις mobile συσκευές που προαναφέρθηκαν.

Εμείς στη Software Communication πιστεύουμε ακράδαντα ότι η προβολή της ιστοσελίδας σας σε mobile συσκευές αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για να πάτε την επιχείρησή σας στο επόμενο επίπεδο με παράλληλη στόχευση των πελατών σε mobile συσκευές.

Πόσο Χρήσιμη Είναι Μια Responsive Ιστοσελίδα;

triangle-10px Σύμφωνα με έρευνα της Google, ο αριθμός  των χρηστών κινητών τηλεφώνων στην Ελλάδα ξεπέρασε τον ίδιο τον πληθυσμό της, φτάνοντας το 136%! Από αυτούς, το 40% είχε πρόσβαση στο internet μέσω της συσκευής τους.

triangle-10px Την ίδια στιγμή, νέες φορητές συσκευές που δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο Internet κατασκευάζονται και πωλούνται συνεχώς και αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 232 διαφορετικά μεγέθη οθονών. Αν λάβουμε λοιπόν υπόψη τη ραγδαία αύξηση πωλήσεων smartphones αλλά και tablets, μπορούμε εύκολα να φανταστούμε και την αντίστοιχη αύξηση των χρηστών του Internet από κινητές συσκευές στις μέρες μας.

triangle-10px Ταυτόχρονα, άλλες έρευνες δείχνουν ότι η mobile πρόσβαση στο internet θα ξεπεράσει αυτήν που γίνεται από PCs ,ενώ ήδη τo 50% των τοπικών αναζητήσεων γίνονται την ώρα που κάποιος κινείται.

Καταλαβαίνουμε ότι η χρήση του διαδικτύου μέσω κινητών βρίσκεται πλέον σε ώριμο στάδιο και οι χρήστες είναι πολύ πιο απαιτητικοί, με τo 60% αυτών να περιμένουν τη σελίδα που επισκέπτονται να είναι προσαρμοσμένη για το κινητό τους και να φορτώνει σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα!

Οι ευκαιρίες που έρχονται μαζί με τη δημιουργία μιας responsive ιστοσελίδας είναι πολλές!

triangle-10px Ευκαιρία να ξεπεράσετε τον ανταγωνισμό σας προσφέροντας στους επισκέπτες σας ένα site φιλικό προς κινητές συσκευές και παρουσιάζοντας μία εταιρεία απολύτως  προσαρμοσμένη στην εποχή και τις απαιτήσεις των πελατών της.

triangle-10px Ευκαιρία να προσεγγίσετε το σύνολο των χρηστών του Internet από όπου κι αν προέρχονται

triangle-10px Ακούστε τις ανάγκες του κοινού σας και αποκτήστε μία ιστοσελίδα που προσαρμόζεται αυτόματα σε οποιαδήποτε ανάλυση.

triangle-10px Καλύτερο branding.

triangle-10px Σημαντικό πλεονέκτημα στο SEO μιας και δεν υπάρχει φόβος για διπλότυπο περιεχόμενο και ποινή από το Google, καθώς με το Responsive Design έχετε μία ιστοσελίδα. Τα links παραμένουν ίδια και δεν υπάρχουν αντίστοιχα διαφορετικά για κάθε έκδοση της ιστοσελίδας.

triangle-10px Πλέον με την χρήση των Google Analytics μπορείτε να έχετε πλήρη στατιστικά στοιχεία με τις επισκέψεις της ιστοσελίδας σας που έχουν γίνει από διαφορετικές συσκευές

Βλέπουμε λοιπόν ότι το responsive web design δεν είναι απλώς μία «μόδα» που ήρθε για να φύγει. Είναι μία δυνατή απάντηση σε μία ανάγκη που δημιουργήθηκε από τις εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας και  που θα συνεχίσει να εξελίσσεται όσο δημιουργούνται mobile συσκευές που επιτρέπουν πρόσβαση στο Internet.

To responsive web design χρησιμοποιείται σήμερα από τα μεγαλύτερα, αλλά και από πολλά μικρότερα brands, που δραστηριοποιούνται σε όλες τις πιθανές αγορές. Είναι μια ευκαιρία που, όπως κάθε τι καινούργιο, αν εκμεταλλευτεί σωστά έχει να δώσει πολλά οφέλη!

Η δική σας ιστοσελίδα είναι responsive; Επικοινωνήστε μαζί μας και μάθετε πώς μπορεί να γίνει!

Με τη Software Communication μπορείτε να αισθάνεστε και να είστε πραγματικά ασφαλείς.

Πιστοποιήσεις και Συνεργάτες